Therapie afspraken

  1. Gelieve de therapeut minstens 24 uur (week) of 48 uur (weekend) op voorhand per email of sms te verwittigen als je je afspraak niet kan nakomen.
  2. Afspraken die niet tijdig geannuleerd worden, worden de keer erop 50% aangerekend eveneens wanneer er sprake is van overmacht (bv. plotse ziekte of ongeval of ziekenhuisopname van zichzelf of belangrijke derden) en 100% aangerekend indien er sprake is van verzuim (= niet komen opdagen – zonder verwittigen).
  3. Gelieve tijdig aan te komen op het afgesproken uur.  Als je later bent dan verwacht zal de duur van de sessie ingekort worden.
  4. De duurtijd van de sessie kan naast de standaardtijd tot maximaal 15 min uitlopen. Gelieve hier rekening mee te houden.
  5. Voor een telefonisch sessie of een live sessie van 60 min betaal je 65 euro.
  6. Voor een lichaamsgerichte sessie van 90 min betaal je 120 euro. Vanaf elk nieuw werkjaar kan de prijs opgeslagen worden en dit met een maximum van 10 euro per werkjaar.
  7. Voor een wandelsessie van 50 min betaal je 60 euro.
  8. Gelieve cash of via Payconiq te betalen. Indien je een factuur nodig hebt, vraag gerust.
  9. Hoeveel en hoe vaak je hiervan iets terugbetaald krijgt, hangt af van je mutualiteit en dien je daar te bevragen. Het document voor terugbetaling kan je door de therapeut laten invullen. Dit document hoef je niet mee te brengen. In de zomervakantie en kerstvakantie worden de papieren door de therapeut ingevuld en overhandigd aan de cliënt zowel digitaal als op papier.
  10. Ik ben een erkende psycholoog en maar ben niet aangesloten als psycholoog bij het RIZIV en doe dus geen sessies aan de minimale vergoeding van 11 euro. Als je daar meer info over wenst kan je best gaan kijken op de website van het RIZIV.
  11. Je kan voor een lichaamsgerichte sessie bij voorkeur losse kledij te dragen.
  12. Je kan tijdens de sessie liefst niet eten tenzij je dit natuurlijk om medische redenen nodig hebt (bv suikerziekte). Er is steeds water en thee voorhanden tijdens de sessie. Je mag gerust ook je eigen drankfles meebrengen.
  13. Het is beter om een geruime tijd voor een lichaamsgerichte sessie weinig of niets te eten. Met een volle maag werken is niet echt handig.
  14. Gelieve na een lichaamsgerichte sessie voldoende water te drinken teneinde de afvalstoffen in je lichaam makkelijker af te voeren. Ook douchen kan helpen om je niet enkel fysiek maar ook energetisch te ‘reinigen’.
  15. Gelieve het toilet in de Zijnsplek netjes achter te laten.
  16. Gelieve je GSM af te zetten bij aanvang van de therapie tenzij er een noodsituatie is. Bespreek dit dan even voor de start van de sessie.
  17. Bij grensoverschrijdend gedrag van de cliënt (agressie en/of seksueel gedrag) wordt de sessie stopgezet. Veiligheid staat centraal.
  18. Gelieve de therapeut open aan te spreken/te mailen indien er zaken zijn waar je je niet comfortabel bij voelt of indien je twijfels hebt over het therapeutische proces. Er kan dan samen gezocht worden naar een oplossing.
  19. Gelieve de opdrachten tussen de sessies in zoveel als mogelijk toe te passen. Zij spelen een belangrijke rol in de voortgang van jouw proces. De therapeut zal je sowieso begeleiden vanuit jouw noden en jouw individuele hulpvraag.
  20. Gelieve rekening te houden met het feit dat je kan botsen op bepaalde obstakels/weerstand binnen de therapie. Tracht op dat moment toch verder te zetten en dit te (h)erkennen. We kunnen zeker werken met de weerstand.
  21. Je bent vrij om de therapie stop te zetten op om het even welk moment.
  22. Gelieve, bij therapeutisch werken met een jongere van gescheiden ouders, de niet-aanwezige ouder op de hoogte te brengen van de begeleiding die momenteel opgestart wordt. De ouder die de aanmelding doet is hiervoor verantwoordelijk.
  23. Zit je in een rolstoel of ben je minder mobiel dan kijken we samen naar een moment dat ik beneden kan werken. Ik werk normaal standaard boven maar daar is enkel een trap en geen lift.