Voice Dialogue

Het ontdekken van het ‘midden’

Voice Dialogue is een methode om in dialoog te komen met onze innerlijke stemmen. Deze behoren toe aan de verschillende delen van onze persoonlijkheid: onze ikken. Zij hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Vaak identificeren we ons met één of meerdere deelpersoonlijkheden, waarmee we hebben leren leven, onze zogenaamde “primaire stukken”, terwijl andere delen van ons tevergeefs hun stem proberen te laten horen. Deze delen noemen we de “verstoten stukken”.

Door deze delen van onszelf op te stellen in de ruimte kunnen we ze energetisch gaan waarnemen. Je kruipt letterlijk in dat deel van je en gaat je er volledig mee identificeren. Vervolgens laten we een deel van jou aan het woord.

Opnieuw wordt via deze methodiek het accent gelegd op ‘het voelen’. Via het voelen kom je tot een dieper weten over deze delen in jezelf. Ze brengen je een bron van informatie waardoor je gaat groeien in bewust-zijn.

Je komt meer en meer tot je authentieke zelf. Hoe meer polariteiten in jezelf gefaciliteerd worden, hoe meer je in het ‘midden’ komt te zitten. Vanuit het ‘midden’ kan je dingen in een beter perspectief plaatsen en komt er meer innerlijke rust.

“Een van de belangrijkste kwesties in de evolutie van het bewustzijn is de ontdekking van deze subpersoonlijkheden en hoe ze in ons werken.

[/et_pb_column]

Hal Stone

De psychologen Hal & Sidra Stone hebben het Voice Dialogue proces ontwikkeld. Ze verspreiden al jaren hun visie over de hele wereld en hebben internationaal erkenning gekregen voor deze methode.

‘Thuiskomen in jezelf’, een boek van Hal en Sidra Stone laat je kennismaken met je vele innerlijke ikken om te ontdekken waar elke ik behoefte aan heeft en wat elke ik je te bieden heeft.